Building together

Building together

Het motto van WVH Gevelprojecten is ‘Building together’ en dat neemt de gevelspecialist uit Oirschot heel letterlijk. Door de samenwerking met andere partijen op te zoeken, wordt het kennisniveau van de hele sector opgevijzeld. WVH Gevelprojecten – of beter gezegd Team WVH - heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met aluminium gevelleverancier Alucobond. Naast productverbetering staat ook innovatie centraal bij deze samenwerking.

Aluminium is een dankbaar materiaal voor gevelbouwers. Het materiaal heeft een stijlvolle uitstraling, weegt niet veel en is eenvoudig buigbaar. Veel leveranciers brengen deze materiaalsoort op de markt, maar er is sprake van kwaliteitsverschil. Het ene gevelpaneel is namelijk het andere niet. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij teamspeler WVH Gevelprojecten en daarom is het bedrijf uit Oirschot in zee gegaan met Alucobond. Deze fabrikant produceert op een duurzame manier en werkt zo energiezuinig mogelijk. Eigenschappen die Team WVH ook aanhangt.

Alucobond gevelpanelen kenmerken zich door hun vlakke en strakke uiterlijk. Het materiaal is eenvoudig te reinigen en bestand tegen weersinvloeden en corrosie. Aan kwaliteit hangt echter een prijs. “Wij willen niet de goedkoopste, maar de beste zijn. Daarom zijn we met Alucobond in zee gegaan. Het gaat hier om de Rolls Royce onder aluminium composiet,” stelt directeur Paul Wijtman van WVH Gevelprojecten.

Kennisdeling
De gevelspecialist is premium partner van Alucobond. “Dat betekent dat als Alucobond in een bestek wordt voorgeschreven wij gezamenlijk als exclusief bouwteam het project aanvliegen. Daarnaast krijgen wij volledige fabrieksondersteuning in specialistische technische en constructieve vraagstukken. Alucobond is onze enige leverancier. Dat is ons commitment.” Dankzij het premiumpartnership zijn de lijnen kort. De komst van tussenpersonen is niet meer nodig. Om premiumpartner van Alucobond te worden, gelden wel strenge regels. De aluminium gevelleverancier stelt hoge eisen aan samenwerkingsverbanden. Zo moet de partner minimaal over een drietal expertisegebieden beschikken. Denk dan aan eigen engineerings-, productie- en montageafdeling.

Kennisdeling en productverbetering zijn twee punten waar Alucobond op inzet en daarvoor zijn de juiste gereedschappen en expertise nodig. Team WVH beschikt over de benodigde apparatuur en knowhow. Gevelbekleding wordt in house gemaakt. “Omdat we een eigen engineerings-, productie- en montageafdeling hebben weten we precies wat wel of juist niet mogelijk is op het gebied van overspanningen en frezen. Zo hebben wij jarenlange ervaring met frezen en die kennis delen wij met onze partner. Wij geven terugkoppeling van de (on)mogelijkheden op het gebied van montage door aan Alucobond. Zij kunnen vervolgens onze expertise gebruiken bij nieuwe ontwikkelingen. Zo versterken we elkaar.”


Die versterking resulteert in innovatieve toepassingen op het gebied van gevelpanelen. Zo kan er met de vorm en lengte van de systemen geëxperimenteerd worden. Maatwerk en specifieke ontwerpen zijn geen enkel probleem. “De laatste jaren was de tendens was dat architecten steeds langere panelen wilden.  Samen met Alucobond hebben we systemen bedacht waarmee we gevels van 7,5 meter kunnen maken. Mocht een architect interesse hebben in extra lange gevelplaten, dan kan dat. Wij kunnen dankzij onze speciaal ontworpen machines lange panelen naadloos maken. Bij langere panelen heb je echter een goede achterconstructie nodig. De engineeringsafdeling van Alucobond helpt ons daarbij. Die afdeling bestaat uit een groot aantal academisch gestudeerde engineers. Als zij onze constructies goedkeuren, ben je van de beste kwaliteit verzekerd. ‘Building together’ maakt ons allemaal beter en daar profiteert de klant van!”