WVH Gevelprojecten kijkt verder dan de buitenkant

WVH Gevelprojecten kijkt verder dan de buitenkant

Een gevel is meer dan een schil om een gebouw. Een goede gevel geeft een gebouw namelijk bescherming, isolatie én uitstraling. Bij de plaatsing van een gevel komt dan ook heel wat kijken en het is dan ook zaak om een specialist in te schakelen. WVH Gevelprojecten is volledig op de hoogte van de geldende kwaliteitseisen en bouw- en milieunormen en denkt van begin tot eind met de klant mee. Volledige ontzorging heet dat volgens directeur Paul Wijtman.

WVH Gevelprojecten is in 2009 opgericht door Paul Wijtman en Jeroen van Haasteren. De gevelspecialist heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot één van de marktleiders op het gebied van niet-doorzichtige gevels. “Dat is ons gelukt door keihard te werken en ons volledig in te zetten voor het bedrijf,” stelt Paul. “Wij werken met kernwaarden die het fundament van ons bedrijf vormen. Deze overtuigingen zitten in ons DNA verweven en worden door al onze medewerkers breed uitgedragen. Denk dan onder meer aan innovatie en duurzaamheid. We vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en naar verbeterpunten zoekt. Daarnaast maken we ons sterk voor betrouwbaarheid en transparantie. Wij zijn een open organisatie.”

Deskundigheid en veelzijdigheid zijn twee andere eigenschappen waarover de mensen van WVH Gevelprojecten moeten beschikken. “We verwachten van onze medewerkers dat zij hun vakkennis, geldende kwaliteitseisen en bouw- en milieunormen op peil houden. Kennis is cruciaal voor ons. In de praktijk zie je dat veel vakinhoudelijke kennis verloren gaat door onder meer de vergrijzing. Om te voorkomen dat straks alle vaklui met pensioen zijn, onderwijzen wij onze mensen. We hebben interne opleidingen en helpen schoolverlaters waar we potentie inzien aan een baan. We laten nieuwkomers meelopen met doorgewinterde vakmensen, zodat ze de kneepjes van het vak leren. Tot slot vormt enthousiasme en liefde voor het vak een kernwaarde. Alle medewerkers van WVH Gevelprojecten zijn bevlogen en betrokken. Onze mensen houden van hun vak en dat merk je! We denken graag met de klant mee en betrekken hen bij elke stap van het proces. Wij kunnen bedrijven desgewenst volledig ontzorgen: van het ontwerp tot aan de productie en van de uitvoering tot aan de oplevering en nazorg.”     

Building together
Volledige ontzorging of niet: de samenwerking met de klant blijft bestaan. “We werken in zes stappen: ontwerp, value engineering, project engineering, productie, uitvoering en oplevering en nazorg. De samenwerking met de klant vinden we heel belangrijk. Onze slogan is dan ook niet voor niets ‘building together’,” weet Paul. “In samenspraak met de klant kijken we welke gevel aan alle eisen en wensen voldoet. Dat begint al bij het design. Wat op papier mooi lijkt, hoeft dat in de praktijk namelijk niet te zijn. Alles staat of valt bij het ontwerp van een gevel. Dankzij onze ruime ervaring met verschillende materialen en toepassingen kunnen wij met opdrachtgevers naar de mogelijkheden kijken. Door 3D-schetsen, modellen en mock-ups te maken krijg je een duidelijk beeld van wat mogelijk is. Wij werken systeem- en merkonafhankelijk wat betekent dat kwaliteit altijd de hoofdrol speelt. Als helder is wat de esthetische wens van de klant is, volgt de volgende stap: value engineering.”

Bij value engineering houdt men rekening met de geldende eisen op het gebied van bouwfysica, statica en veiligheid. “We nemen de complete buitenschil onder handen en maken inzichtelijk wat de kosten zijn. Uiteraard houden we rekening met het beschikbare budget. Project engineering is de derde stap. In deze fase werken onze engineers de projecten uit in 3D of via het BIM principe. Detaillering kan in verschillende LOD niveaus tot as-build. Fase vier is de productie. Veel producten en systemen maken wij zelf. Dat heeft als voordeel dat wij zeer flexibel zijn, maatwerkoplossingen bieden en snel kunnen schakelen. Kwaliteitscontroles worden continu uitgevoerd binnen het projectteam. Ook houden onze teamleden de logistieke stroom nauwlettend in de gaten, zodat de lijntjes kort blijven.”


Duurzaam ondernemen
Tijdens de uitvoering – de vijfde stap – draait het om kwaliteitsstandaarden hooghouden. “Onze medewerkers beschikken over het modernste materieel, zodat het beste eindresultaat ontstaat. Veiligheid en welzijn zijn erg belangrijk tijdens het gehele proces. Al onze monteurs beschikken over een VCA-certificaat en worden regelmatig bijgeschoold. De laatste fase bestaat uit twee delen: oplevering en nazorg. Als een project is opgeleverd, houdt het werk voor ons nog niet op. Wij vinden het namelijk erg belangrijk om onze relaties tevreden te houden. Wie weet werken we in de toekomst weer samen. Wij bieden daarom ondersteuning in de vorm van garanties en onderhoud.” 

Bij elke fase wordt goed nagedacht over de gevolgen voor moeder natuur. “WVH Gevelprojecten is FSC®-gecertificeerd en wij gebruiken duurzame en recyclebare materialen. Duurzaam ondernemen betekent voor ons de perfecte balans tussen mens en milieu vinden. Dat doen wij door onze medewerkers bij te scholen. Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk en essentieel om te groeien als mens en medewerker. Als je goed in je vel zit en geconcentreerd kunt werken, ontstaan innovaties. Onze werkplekken zijn daarop ingericht. Wij werken binnen een open omgeving waar rekening is gehouden met ruimte voor zowel concentratie als ontspanning. De lijntjes zijn kort, zodat collega’s van verschillende afdelingen snel kunnen schakelen. Als je hulp of advies nodig hebt, kan dat snel geregeld worden. Wij zijn een platte organisatie waarbij een sfeer heerst die openheid en duidelijkheid biedt in alle lagen. Dat vertaalt zich ook terug naar ons klantcontact. We zijn snel bereikbaar!”